Vier doden

Ouders Amerikaanse schoolschutter aangehouden na vluchtpoging

04 december 2021 08:55 Aangepast: 04 december 2021 10:19
De politie gaf deze foto van het echtpaar vrij.

De ouders van de 15-jarige Amerikaanse schoolschutter Ethan Crumbley zijn aangehouden. Een paar uur nadat bekend werd dat ook zij vervolgd worden, sloegen ze op de vlucht.

Nieuwszender CNN meldt dat de ouders zijn gevonden in een pand in Detroit. Dinsdag schoot Ethan Crumbley vier scholieren dood op zijn middelbare school in de staat Michigan. Het ging om leerlingen van 14 tot 17 jaar oud.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Identiteit schutter (15) Michigan bekend, als volwassene berecht

Crumbley zou de schietpartij van tevoren gepland hebben, zeggen de aanklagers. Zo nam Crumbley bijvoorbeeld een dag voor zijn daad een video op waarin hij sprak over het doodschieten van medescholieren.

Justitie verdenkt de ouders van 'onopzettelijke doodslag', omdat het gebruikte wapen bij hen thuis niet achter slot en grendel lag. De ouders zouden waarschuwingssignalen hebben genegeerd die erop wezen dat de tiener mogelijk een bloedbad kon aanrichten.

De jongen ging mee met zijn vader om het wapen te kopen en hij plaatste er foto's van op sociale media. Op zijn slaapkamer werden 'gewelddadige' tekeningen gevonden. Zijn moeder zou nog wel 'Ethan, doe het niet!' naar hem hebben gestuurd, maar dat kwam te laat.

Niet komen opdagen

Op dood door schuld staat maximaal vijftien jaar cel. Voor het paar werd een opsporingsbevel uitgevaardigd, nadat ze niet kwamen opdagen bij een geplande voorgeleiding die via video moest plaatsvinden.

Eerder vannacht werd de auto van de ouders gevonden in Detroit. Ze hadden eerder 40 dollar opgenomen bij een pinautomaat en de politie kon het stel volgen via hun telefoon.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore