Op Streetview

Kerstversieringen in Witte Huis 'eren de zorghelden van de pandemie'

03 december 2021 23:16 Aangepast: 03 december 2021 23:28
Beeld © Witte Huis

Het Witte Huis heeft de traditionele kerstversiering van de woonvleugel van de Amerikaanse president geplaatst op Google Streetview. De 41 kerstbomen en andere zorgvuldig gestylede versieringen zijn nu van alle kanten te bekijken.

De kerstversieringen van het Witte Huis zijn traditioneel het domein van de First Lady, de echtgenoot van de president. Jill Biden maakte begin deze week dan ook vol trots bekend dat de privévertrekken nu compleet in kerstsferen zijn.

En nadat ze eerst al een flinke map met foto's naar de media stuurde, en een heus 'tourboek', kan iedereen zich nu ook via Streetview vergapen aan deze extravaganza van 41 kerstbomen, 2 kilometer lint, 300 kaarsen en 78.750 lampjes in de bomen. 

En waar Melania Trump, de vorige First Lady, op zijn Trumps compleet over de top ging door het Witte Huis om te toveren tot een hagelwit besneeuwd dennenbos, is Jill Biden op de 'all-american tour' gegaan. Als centraal thema koos ze ervoor om de zorgmedewerkers in de pandemie en de Amerikaanse soldaten te eren met 'geschenken uit het hart'. 

'Vrede en licht'

Volgens het tourbook symboliseren de vallende sterren en duiven, die overal terugkeren 'de vrede en het licht dat al onze zorgmedewerkers in de frontlinie ons brachten'. De gouden sterren in de bomen staan voor de 'soldaten die hun leven hebben gegeven voor ons land'. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Melania Trump leeft zich uit: Witte Huis wordt kerstbomenbos

Zoals je kunt verwachten zijn alle ruimte tot in de kleinste details zorgvuldig gestyled. In enkele kerstbomen zijn versierd met foto's, van de Biden-familie zelf, van oud-presidenten en van vrienden. Barack Obama en John F. Kennedy hangen precies zo dat er met de camera van Streetview er precies op in te zoomen valt.

Het is niet te zien of álle oud-presidenten een plekje hebben gekregen in de boom. Als dat wel zo is, dan is Bidens voorganger Donald Trump vermoedelijk ergens weggemoffeld aan de achterkant.  

Bekijk ook: Hoe komen de royals de kerstdagen door?

Ook in Europa zijn we benieuwd naar de kerstdagen van onze staatshoofden. Maar wat weten we eigenlijk? Bekijk het in deze video van een jaar geleden.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore