Best bekeken presentator

CNN schorst broer van oud-gouverneur Cuomo: 'Regels gebroken'

01 december 2021 02:06 Aangepast: 01 december 2021 12:27
Andrew (links) en Chris (rechts) Cuomo. Beeld © ANP

Chris Cuomo, de broer van oud-gouverneur Andrew Cuomo, is door CNN geschorst. Hij is een van de best bekeken presentatoren van het Amerikaanse mediabedrijf, maar was niet eerlijk over adviezen die hij gaf aan zijn broer toen de gouverneur beschuldigd werd van seksueel wangedrag.

Andrew Cuomo was sinds 2010 gouverneur van de staat New York, maar stapte deze zomer op. Hij bleek jarenlang vrouwen, vooral oud-medewerkers, lastig te hebben gevallen.

Vrouwen lastiggevallen

Uit onderzoek bleek dat Cuomo tussen 2013 en 2020 elf vrouwen seksueel lastigviel. Het ging om seksuele intimidatie, ongewenst en ongepast betasten, kussen, knuffelen en opmerkingen die vermeende slachtoffers 'diep vernederend, ongemakkelijk, aanstootgevend of ongepast' noemden.

Cuomo ontkende eerst iets verkeerds te hebben gedaan, later erkende hij wel fouten te hebben gemaakt.

Grote betrokkenheid

Zijn jongere broer Chris is een van de bekendste tv-presentatoren van CNN, het bedrijf wist dat hij al die tijd contact hield met Andrew. Maar vrijgegeven documenten laten volgens CNN zien dat er 'een grotere betrokkenheid bij zijn broer was dan we eerder dachten.

Zo zou Chris voortdurend druk hebben uitgeoefend op medewerkers van zijn broer Andrew. Hij wilde een grotere rol spelen bij de verdediging van hem. Ook zou hij 'bronnen' hebben benaderd om uit te vinden of er nog meer beschuldigingen aan het adres van Andrew zouden volgen.

'Serieuze zorgen'

CNN schrijft in een verklaring dat er 'serieuze zorgen' zijn om de adviezen die Chris aan Andrew gaf. Hij is daarom voor onbepaalde tijd geschorst, in afwachting van 'verdere evaluatie'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voormalig gouverneur Cuomo moet Emmy Award inleveren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore