Drugssmokkel

Vrouw van Mexicaanse drugsbaas El Chapo moet drie jaar de cel in

30 november 2021 19:07 Aangepast: 30 november 2021 19:32
Emma Coronel Aispuro in 2018.

Een Amerikaanse rechter heeft de echtgenote van de Mexicaanse drugsbaas Joaquin Guzman, beter bekend als El Chapo, veroordeeld tot 3 jaar cel. De 32-jarige Emma Coronel Aispuro moet de cel in vanwege onder meer drugssmokkel en het witwassen van geld. Aanklagers hadden 4 jaar cel tegen haar geëist.

Coronel Aispuro zou onder meer als tussenpersoon hebben opgetreden tussen haar man en zijn medewerkers. El Chapo leidde het gewelddadige Sinaloa-drugskartel en werd in 2019 in de Verenigde Staten veroordeeld tot een levenslange celstraf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schoonheidskoningin van El Chapo nu zelf verdachte: dit is Emma Coronel

Voormalige schoonheidskoningin

De voormalige schoonheidskoningin werd begin dit jaar opgepakt op een vliegveld in de Amerikaanse staat Virginia. Coronel Aispuro gaf afgelopen zomer toe schuldig te zijn. Ze moet ook 1,5 miljoen dollar betalen.

Coronel Aispuro en El Chapo ontmoetten elkaar in 2006 voor het eerst op de dansvloer in het Mexicaanse gehucht La Angostura. Dat ligt in een gebied waar marihuana en drugskartels welig tieren. Zij was 17, Joaquin Guzman was 49. Joaquin had op dat moment al de bijnaam 'El Chapo' ('de kleine'). Hij was al jaren op de vlucht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huis van drugsbaas 'El Chapo' verloot door Mexicaanse regering

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore