Kinderen ernstig gewond

Jessalyn (11) vecht voor leven na kerstdrama VS: 'Ze vroeg arts haar te lijmen'

29 november 2021 10:35 Aangepast: 29 november 2021 11:12
De 11-jarige Jessalyn ligt aan de beademing in het ziekenhuis. Beeld © GoFundMe

Een week na het drama op de kerstparade in de Amerikaanse staat Wisconsin liggen er nog altijd drie kinderen in kritieke toestand in het ziekenhuis. "Geen enkele moeder zou dit moeten meemaken", zegt een moeder van een meisje dat voor haar leven vecht.

Precies een week geleden reed een man in een rode SUV met flinke vaart dwars door de feestelijke parade in de plaats Waukesha. Er kwamen vijf volwassenen en een jongen om het leven.

De 8-jarige Jackson Sparks liep met zijn honkbalteam mee in de parade toen hij werd aangereden. Hij stierf twee dagen later aan zijn verwondingen. Zijn broer Tucker werd ook aangereden, maar overleefde het drama.

Het 8-jarige jongetje dat om het leven kwam. Het 8-jarige jongetje dat om het leven kwam.

In totaal raakten 62 mensen gewond. Er liggen zeven kinderen in het ziekenhuis, van drie van hen is de toestand nog altijd ernstig.

Aan beademing

De SUV reed onder meer door een groep kinderen die aan een mars deelnamen. Zo vecht de 11-jarige Jessalyn Torres voor haar leven. Ze ligt aan de beademing.

Het meisje werd volgens haar oom zo hard geraakt door de SUV dat ze een afdruk van de bumper op haar borst heeft. Jessalyn heeft een gebroken bekken, interne bloedingen en beschadigde longen en nieren. 

Ze zei tegen de dokter: 'Lijm me gewoon weer aan elkaar', vertelt haar oom tegen Fox News. "Het is zo sterk van haar dat ze op zo'n moment nog een grap kan maken. Mijn zus en ik moesten er wel om grinniken."

De moeder van Jessalyn beschrijft tegen The New York Post de angst die ze voelt als ze ziet hoe haar dochter erbij ligt. "Geen enkele moeder zou dit moeten meemaken, dit is zeer traumatisch."

Gewelddadig

De chauffeur van de grote rode auto, de 39-jarige Darrell Brooks, is een bekende van de politie. Hij had begin november een vrouw aangereden, die heeft verklaard de moeder van zijn kind te zijn. Daarna was hij voor 1000 dollar op borgtocht vrijgelaten. De man blijkt vaker betrokken te zijn geweest bij gewelddadige incidenten.

Brooks wordt niet verdacht van terrorisme, maar hem hangt een levenslange celstraf boven het hoofd. De tenlastelegging: meervoudige opzettelijke doodslag.

De dader: Darrell Brooks De dader: Darrell Brooks

Volgens een politie-officier had Brooks 'geen enkele emotie op zijn gezicht' toen hij al slingerend in de SUV zijn slachtoffers maakte. Volgens de aanklacht had hij de intentie om zoveel mogelijk mensen te raken.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore