Chicago

Moeder in VS wordt doodgeschoten tijdens wake voor gedode zoon (14)

25 november 2021 20:51 Aangepast: 25 november 2021 22:44
De politie in Chicago doet onderzoek op de plaats van een schietpartij eerder deze maand. Beeld © ANP / ZUMA Press Wire

Een 31-jarige vrouw uit Chicago is gisteren doodgeschoten terwijl ze op het punt stond een wake bij te wonen die werd gehouden voor haar 14-jarige zoon. Die was zondag op precies dezelfde plek bij een schietincident om het leven gekomen.

"Terwijl ze kaarsjes aanstak voor haar zoon, werd haar leven van haar afgenomen", schrijft een vriendin op de crowdfundingsite GoFundMe. Daar wil ze geld inzamelen voor de uitvaart van moeder en zoon.

Geen verdachten in beeld

Het slachtoffer, Delisa Tucker, werd vlak na het middaguur na een melding bij de politie aangetroffen op een stoep en overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze doodverklaard.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elk jaar 30.000 doden door kogels in VS, wat gaat Biden daaraan doen?

De politie is volgens de nieuwszender ABC News nog geen verdachten op het spoor – niet van de moord op Tucker, maar ook niet van die op haar zoon Kevin. De politie kan ook niet zeggen of de incidenten met elkaar in verband staan.

'Rustige jongen'

Zoon Kevin wordt door de vriendin op de GoFundMe-pagina omschreven als een 'rustige jongen'. Volgens de vriendin laat Delisa Tucker vijf kinderen achter. Naast Kevin had ze nog twee zoons en drie dochters.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore