Ga naar de inhoud
Enorm orgaan

Maradona begraven zonder hart: 'Fans wilden het stelen'

Een jaar na het overlijden van Diego Maradona doet een Argentijnse journalist een onthulling: volgens hem is de voetbalvedette zonder hart begraven.

De journalist met doktersachtergrond, Nelson Castro, heeft een boek geschreven over de gezondheid van Maradona, en vertelde erover in een interview met de Argentijnse omroep El Trece.

Harde kern

Hij zegt dat er vlak na de dood van de stervoetballer aanwijzingen waren dat supporters van de harde kern van voetbalclub Gimnasia y Esgrima La Plata van plan waren om het hart te stelen. Dus is het er uit gehaald, ook omdat het belangrijk was voor verder onderzoek naar de doodsoorzaak.

"Het is er niet van gekomen, omdat het nogal een gedurfd plan was", zegt Castro. "Maar de plannen werden ontdekt, dus toen is het hart eruit gehaald."

Argentinië
Lees ook:
Argentinië maakt van geboortehuis Maradona nationaal monument

Volgens Castro komt het vaker voor dat bepaalde organen bij overledenen uit het lichaam worden gehaald, zodat de uitvaart kan plaatsvinden terwijl onderzoek naar het overlijden nog verder kan gaan. Dat was ook het geval bij Maradona, zegt de journalist. 

In het boek staan meer details over de gezondheidssituatie van Maradona vlak voor zijn dood. Zijn hart zou een halve kilo hebben gewogen, bijna twee keer zo zwaar als een normaal hart. Volgens Castro komt dat onder meer vanwege twee infarcten die Maradona eerder heeft gehad.

Bekijk ook: Diego Maradona, misschien wel de beste voetballer ooit

01:59
Zijn leven in beeld.

Argentinië maakt zich op om donderdag te herdenken dat Maradona een jaar geleden aan een hartinfarct is overleden. De dood van het voetbalicoon bracht het land in diepe rouw. De komende week volgt een nieuwe reeks eerbetonen aan de voetballer.