Ze noemen me Baboe

Nederlandse docu wint geen International Emmy Award

23 november 2021 02:40 Aangepast: 23 november 2021 06:13
Ter illustratie. Beeld © ANP

De Nederlandse documentaire Ze noemen me Baboe heeft gisteravond geen International Emmy Award gewonnen tijdens de ceremonie in New York. De prijzen worden ieder jaar uitgereikt aan de beste tv-programma's die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt.

De winst ging naar Hope Frozen: A Quest To Live Twice uit Thailand. Verder waren het Braziliaanse Cercados en Toxic Beauty uit Canada genomineerd in de documentairecategorie.

Javaans kindermeisje

Het uit archiefbeelden samengestelde Ze noemen me Baboe gaat over een Javaans kindermeisje dat vanuit het voormalig Nederlands-Indië naar Nederland reist en later weer terugkeert naar haar veranderde thuisland.

De documentaire is geregisseerd door Sandra Beerends en geproduceerd door Pieter van Huystee en omroep NTR.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Max (78) staat nog met een been in Indonesië: 'Samen herdenken we één verleden'

Bij de afgelopen Oscars werd Ze noemen me Baboe ingezonden in de categorie Beste Documentaire, maar schopte de documentairefilm het niet tot de nominaties. 

Eerdere Nederlandse winnaars

Twee jaar geleden wonnen twee Nederlandse documentaires nog een International Emmy Award. Dance or Die, van regisseur Roozbeh Kaboly, viel toen in de prijzen. Ook Bellingcat – Truth in A Post-Truth World, van regisseur Hans Pool, won destijds een International Emmy Award.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee Nederlandse documentaires winnen een Emmy Award

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore