Verdachte opgepakt

Auto rijdt in op kerstoptocht VS: zeker vijf doden en 40 gewonden

22 november 2021 02:46 Aangepast: 22 november 2021 09:24
Beeld © SIPA USA

Een auto is op hoge snelheid ingereden op het publiek van een kerstoptocht in Waukesha, een plaats in de Amerikaanse staat Wisconsin. Tientallen mensen zijn geraakt. Volgens de eerste officiële berichten zijn er vijf doden gevallen. Er is een verdachte aangehouden.

Op beelden is te zien hoe een rode terreinwagen op grote snelheid langs het publiek van de kerstoptocht rijdt. Tijdens het incident brak paniek uit. Mensen schreeuwden de namen van familieleden. Op videobeelden is te zien dat een vrouw 'mijn god' blijft gillen nadat een groep dansende meisjes met kerstmutsen is geraakt door de wagen.

De politie meldt dat er tientallen gewonden zijn gevallen en minstens vijf doden, onder wie kinderen.

Omstanders filmden het drama:

De politie heeft schoten gelost, maar daardoor zijn geen omstanders geraakt. Er is een verdachte auto gevonden en één verdachte gearresteerd. Het is niet duidelijk of het om een terroristische aanslag gaat. Het motief van de dader is onbekend. 

Gillen

"De SUV kwam op volle snelheid aanrijden", zei een 39-jarige getuige die met haar gezin vanaf de stoep naar de parade keek. "Toen hoorde ik mensen gillen." De vrouw zocht met haar 3-jarige dochter een veilig heenkomen in een restaurant terwijl haar echtgenoot probeerde om gewonden te helpen.

Het Witte Huis liet weten dat president Joe Biden is geïnformeerd over de gebeurtenissen in Waukesha. "Het Witte Huis volgt de situatie op de voet. We leven mee met iedereen die is getroffen door dit verschrikkelijke voorval", meldt een regeringsfunctionaris.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Berlijnse kerstmarkt ontruimd wegens verdachte mannen

Inwoners in delen van Waukesha werden door de politie opgeroepen om thuis te blijven. Ook de universiteit in de stad moest in 'lockdown'. Dat is inmiddels niet meer nodig. 

De senator van Wisconsin, Ron Johnson, schrijft op Twitter dat zijn gedachten bij de slachtoffers van het incident zijn. Hij bedankt alle politieagenten en de ambulancemedewerkers die in actie kwamen na het incident.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore