Atlanta

Paniek op drukste vliegveld ter wereld nadat wapen per ongeluk afgaat

21 november 2021 06:28 Aangepast: 21 november 2021 08:59
Er ontstond chaos op het vliegveld van Atlanta. Beeld © Jamari Jones (Twitter)

Op het vliegveld van Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia is zaterdag enige tijd paniek geweest onder tientallen passagiers, nadat een vuurwapen per ongeluk afging. Een deel van de luchthaven werd tijdelijk afgesloten. Drie mensen liepen lichte verwondingen op.

Volgens de New York Times speelde het incident zich af nadat er bij een van de controleposten werd vastgesteld dat iemand een wapen in zijn tas had.

Toen de agent de tas openmaakte, greep de passagier naar het wapen. Dat ging per ongeluk af. Hierop ging de man er vandoor. De politie is op zoek naar de passagier.

Verwarring en chaos

Door het harde geluid ontstond verwarring en chaos onder de passagiers. Veel mensen doken naar de grond of sloegen op de vlucht. Hierbij werden koffers en palen omvergeduwd. Sommige mensen probeerden in restaurants op de luchthaven te schuilen of renden naar het terrein buiten waar vliegtuigen geparkeerd staan.

In de chaos raakten drie mensen lichtgewond. Het vliegverkeer werd tijdelijk stilgelegd en passagiers van zeker één vliegtuig dat net was geland, mochten het toestel tijdelijk niet verlaten.

Druk door Thanksgiving

Volgens de luchthaven is er geen gevaar geweest voor passagiers of medewerkers. Er is een onderzoek ingesteld. Het hele vliegveld is inmiddels weer operationeel.

Het vliegveld van Atlanta is de drukste luchthaven ter wereld. Het incident gebeurde bovendien tijdens een van de drukste weekenden van het jaar voor de luchthaven. In de VS wordt donderdag Thanksgiving gevierd, waardoor veel Amerikanen het vliegtuig pakken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore