Duur biertje

Amerikaanse toeristen 's nachts betrapt in Colosseum: 'Dronken gewoon een biertje'

17 november 2021 21:24 Aangepast: 17 november 2021 22:37
Zo ziet het Colosseum er nu uit. Beeld © ANP

Twee Amerikaanse toeristen in Rome hebben de hoofdprijs moeten betalen omdat ze 's nachts een biertje dronken op een plek waar dat niet mocht. Ze kregen een boete van 800 euro, nadat de politie hen midden in de nacht had betrapt op de tweede ring van het Colosseum.

Het is niet bekend hoe ze het 2000 jaar oude monument zijn binnengekomen. Het Colosseum sluit dagelijks om half vijf in de middag.

Geen schade 

Tegen de politie vertelden de twee (24 en 25 jaar oud) dat ze 'alleen een biertje aan het drinken waren', terwijl ze vanuit de wandelgangen uitkeken over Rome, bevestigt de politie tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Ze hebben in ieder geval geen schade aangericht aan een van de meest iconische gebouwen van Rome.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rome wil renovatie Colosseum laten sponsoren: 'Goede afspraken maken'

Daarvoor hadden ze de gevangenis in kunnen gaan of een een boete van vele duizenden euro kunnen verwachten, zoals in 2014 gebeurde. Toen werd een Russische toerist betrapt terwijl hij zijn initialen kraste in een pilaar van het 2000 jaar oude Colosseum, wat hem een boete opleverde van 20.000 euro.   

Bekijk ook: Nieuwe vloer voor Colosseum in Rome: 'Het ontwerp is fantastisch'

Het meestbezochte monument van Italië, het Colosseum in Rome, krijgt een nieuwe vloer. Het gaat om een houten vloer met uitschuifbare lamellen. Heel anders dan de vloer die er tweeduizend jaar geleden in lag, vertelt archeoloog Saskia Stevens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore