Ga naar de inhoud
Drie arrestaties

Opgeblazen taxi in Liverpool mogelijk gevolg van terreurdaad

Agenten in Liverpool na de explosie van de auto. Beeld © ANP

De politie van Liverpool heeft gisteravond drie mannen aangehouden nadat eerder op de dag een taxi werd opgeblazen. Het gaat mogelijk om terrorisme. De auto ontplofte bij een ziekenhuis in de stad. Eén iemand kwam om het leven.

De taxi ontplofte gisterochtend rond 11.00 uur (lokale tijd) voor een ziekenhuis in de stad, melden Britse media. Het gaat volgens de Britse terreurbestrijding mogelijk om een aanslag.

De passagier, wiens identiteit nog niet bekend is gemaakt, overleed ter plekke. De chauffeur raakte gewond maar verkeert niet in levensgevaar. De auto brandde volledig uit.

Zeker
Lees ook:
Zeker 99 doden door explosie tankwagen Sierra Leone

In verband met deze zaak werden later in het stadsdeel Kensington drie verdachten gearresteerd, mannen van 29, 26 en 21 jaar.

Achtergrond onduidelijk

De politie tast nog in het duister over de achtergrond en wilde niet op voorhand spreken van een terroristische actie. "Maar gezien de manier waarop het is gebeurd, zonder enige waarschuwing, leiden agenten van de terreurbestrijding het onderzoek", zei een woordvoerder tegen de BBC.

De Britse premier Boris Johnson schreef op Twitter dat zijn gedachten zijn bij iedereen die door het afschuwelijke incident was getroffen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS