Free Britney

Britney Spears wint rechtszaak, vader geen bewindvoerder meer

12 november 2021 23:42 Aangepast: 13 november 2021 09:33

Er komt per direct een einde aan de ondertoezichtstelling van zangeres Britney Spears. Haar vader, Jamie Spears, had ruim dertien jaar volledige zeggenschap over zijn dochter, maar daar heeft de rechter in Los Angeles nu een einde aan gemaakt.

De advocaten van zowel Britney als haar vader Jamie drongen er vrijdag bij de rechter op aan een einde te maken aan de bewindvoering. Honderden fans verzamelden zich voor de deur van de rechtbank om hun steun aan de zangeres te betuigen.

Mentale inzinking

Spears, bekend van hits als Baby One More Time en Toxic, kwam dertien jaar geleden na een mentale inzinking onder toezicht te staan van haar vader. Die bepaalde vanaf dat moment zo'n beetje alles voor haar.

In verschillende documentaires die recentelijk uitkwamen, is te zien dat Britney nergens naartoe mocht zonder toestemming, niet met eigen onafhankelijke advocaten kon praten over de situatie en moest rondkomen van een budget waarvan de hoogte door haar vader was bepaald.

Ook de moeder en zus van Britney Spears lieten van zich horen en vonden dat Jamie zijn bewindvoering moest neerleggen. Vader Jamie zei eerder dat hij altijd het beste voor zijn dochter had gewild. Ter onderbouwing leverde hij een document van acht pagina's aan de rechtbank. Eind september werd zijn curatorschap na de laatste zitting al overgedragen aan een door Britney gekozen tijdelijke bewindvoerder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore