200.000 dollar

Coronaverpleegkundige VS wint loterij op dag van pensioen

12 november 2021 03:06 Aangepast: 12 november 2021 07:41
Een verkooppunt van krasloten in de VS. (Beeld ter illustratie.) Beeld © ANP

Een verpleegkundige uit de Amerikaanse staat Kentucky mocht onlangs na 36 jaar werken eindelijk gaan genieten van haar pensioen. Na haar laatste dienst op de corona-afdeling besloot ze een kraslot te kopen. En ja hoor, het was meteen raak, met een prijs van 200.000 dollar (ruim 174.000 euro).

De vrouw, die anoniem wil blijven, kocht het kraslot voor een tientje bij een lokale winkel. De dag van haar pensioen bleek meteen haar geluksdag, toen ze het laatste vakje open kraste. Het bedrag van 200.000 dollar kwam tevoorschijn. 

"Het was ongelofelijk", reageert de vrouw in een persverklaring van de Kentucky Lottery. "Dit was denk ik een teken dat het voorbestemd was voor me om te stoppen met werken."

Vijf keer geluk 

Volgens een woordvoerder van de loterij heeft de verpleegkundige haar prijs inmiddels binnen. Nadat er belasting vanaf was getrokken ging ze naar huis met 142.000 dollar (ongeveer 124.000 euro). 

Toeval of niet, het komt in de Verenigde Staten de laatste tijd vaker in het nieuws dat een verpleegkundige de loterij wint. Volgens tijdschrift USA Today gebeurde het dit jaar al vijf keer eerder. Zo ging een verpleegkundige uit North Carolina in januari met een miljoen dollar aan de haal. Of zij nog steeds werkt, is niet bekend.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Winnend lot van 26 miljoen dollar per ongeluk verdwenen in wasmachine

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore