Hartverscheurende beelden

Zeker 99 doden door explosie tankwagen Sierra Leone

06 november 2021 09:53 Aangepast: 06 november 2021 13:17
Beeld © Twitter / @samirasawlani

Een explosie van een tankwagen in het West-Afrikaanse Sierra Leone heeft aan zeker 99 mensen het leven gekost. Dat zegt de gezondheidsminister van het land tegen persbureau Reuters.

Tientallen mensen zijn gewond geraakt door de explosie. In het ziekenhuis liggen nog dertig mensen die zo zwaar gewond zijn, dat voor hun leven wordt gevreesd. 

De explosie vond plaats in een buitenwijk van Freetown. Daarop volgde een brand die huizen en winkels in de buurt verwoestte. Een vrachtwagen met brandstof zou in botsing zijn gekomen met een andere vrachtwagen. 

'Hartverscheurende beelden'

Onder de slachtoffers zouden veel mensen zijn die op de vrachtwagen waren afgekomen om lekkende benzine op te halen. Dat is ook te zien op beelden die vlak voor de explosie zijn gemaakt. 

De burgemeester van Freetown zegt op Facebook dat ze 'hartverscheurende beelden' van het ongeluk heeft gezien. Ze betuigt steun aan de slachtoffers en nabestaanden.

Op sociale media zijn beelden te zien van de brand die daarna uitbrak: 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore