Ga naar de inhoud
Travis Scott

Acht doden in gedrang bij show rapper in Houston

Travis Scott tijdens zijn optreden. Beeld © AP

Zeker acht mensen zijn omgekomen bij een show van de Amerikaanse rapper Travis Scott in Houston, in Texas. Ze kwamen in het gedrang voor het podium. Zeker 17 mensen raakten gewond, onder wie een kind van 10 jaar.

Scott gaf een drukbezocht optreden op het Astroworld Festival. "Het werd krap voor het podium en dat zorgde voor paniek", zegt het hoofd van de brandweer in Houston volgens persbureau AP. "Daarbij vielen gewonden en mensen raakten bewusteloos. Dat zorgde voor nog meer paniek."

Bij het gedrang vielen dus zeker acht doden. 17 mensen moesten naar het ziekenhuis, van wie er 11 een hartaanval hadden gehad. Een aantal mensen is ook ter plekke behandeld.

De paniek in beeld:

01:31

De politie probeerde de aanstormende fans te stoppen en heeft ook aanhoudingen verricht.

Het is het derde grote festival van Scott dat hij in zijn geboorteplaats houdt en het eerste sinds de pandemie losbrak vorig jaar. Scott noemde het festival naar een pretpark in Houston dat in dezelfde buurt als het stadion was en in 2005 de deuren sloot. Het festival werd door 50.000 mensen bezocht, zegt de politie.

Door de VIP-ingang

Eerder op de dag was er ook al een incident. Fans stormden door de poorten van de VIP-ingang, zag deze verslaggever van een lokale zender:

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.