Per ongeluk afgevuurd

Assistent-regisseur Rust in 2019 ontslagen om incident met vuurwapen

26 oktober 2021 00:32 Aangepast: 26 oktober 2021 00:37
Politie bij de filmset waar de film Rust werd opgenomen. Beeld © ANP

De assistent-regisseur van de film Rust, Dave Halls, werd eerder al eens ontslagen van een filmset vanwege een schietincident. De assistent-regisseur is één van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gedaan nadat acteur Alec Baldwin vorige week op de filmset een cameravrouw doodschoot.

"Dave Halls werd in 2019 van de filmset van Freedom’s Path ontslagen nadat iemand een verwonding opliep toen een pistool per ongeluk werd afgevuurd", bevestigt het productiehuis aan persbureau AFP na berichtgeving van CNN.

Naast Halls wordt er ook onderzoek gedaan naar de filmwapensmid, de 24-jarige Hannah Gutierrez Reed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wapen van Baldwin zou al eerder zijn afgegaan: 'Enige dat ze wilden, was haasten, haasten, haasten'

Getuigenverklaring regisseur

Regisseur Joel Souza heeft een getuigenverklaring afgelegd over het incident, melden Amerikaanse media. Souza stond op het moment dat Baldwin vuurde achter Hutchins. De acteur zat op een bank in een kerkje waar op dat moment gefilmd werd en oefende met het trekken van het wapen uit zijn holster. Souza zegt dat hij iets hoorde wat 'klonk als een zweep' waarna 'een luide knal' volgde.

Hutchins klaagde meteen na de knal over pijn in haar maag en greep naar haar buik. De cameravrouw viel achterover op de grond en werd door omstanders geholpen. Souza verklaart dat hij vervolgens merkte dat hij bloedde uit zijn schouder en dat ook Hutchins bloedde.

Echte kogel

Eerder werd al duidelijk dat in het pistool, dat diende als rekwisiet, één echte kogel zat in plaats van alleen losse flodders. De 42-jarige Hutchins werd in de borst geraakt en overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Souza raakte niet ernstig gewond en kon na behandeling naar huis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alec Baldwin reageert op fataal incident filmset

Wapen 'koud'

Gutierrez Reed en Halls zouden het wapen het laatst in handen hebben gehad voor het naar Baldwin ging. Ook zouden zij verantwoordelijk zijn geweest voor het 'koud' maken van het wapen. Dat wil zeggen dat er geen echte kogels in zitten. Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.

Bekijk ook: de filmset waar acteur Baldwin per ongeluk een dodelijk schot loste

De filmset in de Amerikaanse staat New Mexico is voor veel grote producties gebruikt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore