Gunther

Friends-acteur James Michael Tyler (59) overleden aan prostaatkanker

25 oktober 2021 00:37 Aangepast: 25 oktober 2021 09:25
James Michael Tyler op de set van Friends, enkele jaren geleden. Beeld © ANP

Acteur James Michael Tyler, vooral bekend als Gunther in de serie Friends, is op 59-jarige leeftijd overleden. De acteur leed aan prostaatkanker. "Als je hem eenmaal hebt ontmoet, heb je een vriend voor het leven gemaakt", schreef zijn familie in een verklaring. "Hij wordt overleefd door zijn vrouw Jennifer Carno, de liefde van zijn leven."

De acteur is gisterochtend overleden in zijn woning in Los Angeles. "De wereld kende hem als Gunther uit de serie Friends, maar Michaels geliefden kenden hem als acteur, muzikant, iemand die aandacht vroeg voor kanker en een liefdevolle echtgenoot", laat zijn familie in de verklaring weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Gunther' uit Friends heeft prostaatkanker: 'Had geen symptomen'

"Michael hield van livemuziek, hij moedigde de Clemson Tigers vaak aan, en hij belandde vaak in leuke en onverwachte avonturen", schrijft de familie.

Koffiezaak

Tyler kreeg grote bekendheid met zijn rol Gunther in de populaire serie Friends. Het personage werkte in de koffiezaak waar de 'friends' Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler altijd koffie dronken. Al die tijd was hij verliefd op het personage Rachel (Jennifer Aniston).

Pas in de allerlaatste aflevering van de televisieserie verklaarde hij zijn liefde aan Rachel. "Ik houd ook van jou", antwoordde ze. "Waarschijnlijk niet op dezelfde manier, maar als ik in een café koffie drink en ik zie een man met haar dat blonder is dan de zon, dan denk ik aan je."

'Overgetelijke jaren'

Toen Friends eerder dit jaar een reünie organiseerde, verscheen Tyler kort in beeld via Zoom. "Het waren tien onvergetelijke jaren van mijn leven", zei de acteur toen over zijn deelname aan de televisieserie. Hij was te zien in bijna 150 afleveringen van Friends, die tussen 1994 en 2004 door NBC werden uitgezonden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jennifer na Friends-reünie: 'Juiste moment om afscheid te nemen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore