Gevolgen onbekend

Nieuwe krater zorgt voor extra lavastroom op La Palma

24 oktober 2021 16:55 Aangepast: 24 oktober 2021 19:43
Beeld © ANP

In de vulkaan op het eiland La Palma is een nieuwe krater ontstaan. Dat meldt het Vulkanologisch Instituut van de Canarische Eilanden. Ook uit deze nieuwe krater stroomt nu lava over het eiland,

De gevolgen en eventuele schade ervan moeten nog vastgesteld worden. Uit voorzorg is een onbekend aantal mensen geëvacueerd, melden Spaanse media.

Hoofdkegel ingestort

Vandaag zijn er op het eiland al meer dan 70 aardbevingen geweest. Gisteren waren er ook al 110 bevingen, en stortte een deel van de hoofdkegel van de vulkaan in. In totaal zijn nu al 35.00 bevingen gemeten sinds het begin van de uitbarsting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Indrukwekkend beeld La Palma: vlak na de uitbarsting en nu

De vulkaan in het natuurpark Cumbre Vieja barstte op 19 september uit, na een slapend bestaan van vijftig jaar. Duizenden mensen moesten uit voorzorg hun woning verlaten. Tot dusver raakte niemand ernstig gewond, maar meer dan tweeduizend huizen en gebouwen zijn verwoest.

Bekijk ook: Lavastromen La Palma zetten verwoestende ramptocht voort

Het is ruim een maand geleden dat de vulkaan op La Palma uitbarstte, en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Dit zijn beelden van afgelopen dinsdag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore