Opnames liggen stil

Gewonde regisseur 'kapot' van verlies van doodschoten collega op filmset

23 oktober 2021 19:46 Aangepast: 23 oktober 2021 21:21
Regisseur Joel Souza. Beeld © ANP

Joel Souza, de regisseur die gisteren gewond raakte op de filmset van Rust, is 'kapot' van het verlies van zijn collega Halyna Hutchins. De 42-jarige cameravrouw overleed nadat acteur Alec Baldwin haar per ongeluk doodschoot met een geweer. Souza zelf moest naar het ziekenhuis.

"Ik ben kapot van het verlies van mijn vriend en collega, Halyna. Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en pushte me altijd om beter te worden", laat Souza weten aan de website Deadline.

Na een korte ziekenhuisopname mocht Souza weer naar huis. "Mijn gedachten zijn in deze zeer moeilijke tijd bij haar familie."

Onderzoek

Het politie-onderzoek naar het dodelijke schot is vooral gericht op twee medewerkers: de filmwapensmid en de assistent-regisseur van de film. Die twee zouden het wapen waarmee het schot werd gelost, het laatst in handen hebben gehad, zo staat in een politierapport dat Amerikaanse media in handen kregen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wapen van Baldwin zou al eerder zijn afgegaan: 'Enige dat ze wilden, was haasten, haasten, haasten'

Het gaat om Hannah Gutierrez Reed, die het wapen had voorbereid, en om assistent Dave Halls, die bekend staat als een doorgewinterde professional. Hij gaf het wapen vervolgens aan Baldwin, die de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins ermee doodschoot.

Volgens Halls was het wapen 'koud'. Dat betekent dat er geen kogels in het wapen zitten. De filmwapensmid zou na het desbetreffende schot eerst de lege huls uit het wapen hebben gehaald, voordat ze het pistool aan de politie overhandigde.

Het wapen waarmee Alec Halyna Hutchins doodschoot zou eerder al schoten gelost hebben zonder dat dat de bedoeling was.

Opnames liggen voorlopig stil

Er is geen aanklacht tegen Baldwin ingediend. Na ondervraging door de politie werd de acteur vrijgelaten. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Souza bedankt iedereen voor de steun die hij heeft ontvangen. "Het zal me zeker helpen bij mijn herstel", laat hij weten. Baldwin schreef vrijdagavond op zijn socialemediakanalen dat hij 'in shock' en 'verdrietig' is door de gebeurtenis.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore