40 jaar later

Veroordeelde Amerikaanse miljonair opnieuw aangeklaagd voor moord

22 oktober 2021 21:23
Robert Durst in de rechtbank Beeld © ANP

Hij leek er lang mee weg te komen, maar de bejaarde miljonair Robert Durst werd vorige week veroordeeld voor de moord op zijn vriendin Susan Berman in 2000. Hoewel hij de rest van zijn leven al in de gevangenis zal moeten slijten, komt er nu een nieuwe aanklacht bij. Durst zou zijn ook zijn vrouw hebben vermoord in 1982.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljonair schuldig bevonden aan moord na verspreking tijdens tv-opnames

Kathie Durst verdween bijna veertig jaar geleden. Haar lichaam is nooit gevonden. Haar steenrijke echtgenoot Robert Durst was lange tijd verdachte in de zaak, maar hard bewijs was er niet. Tot vandaag, want de 78-jarige Durst is nu officieel aangeklaagd voor de moord op zijn toenmalige vrouw.

Per ongeluk bekend

Beide moordzaken kwamen aan het rollen in 2015 toen Durst zijn medewerking verleende aan een documentaire over zijn leven. Voor de camera sprak hij de beschuldigingen tegen, maar op een onbewaakt moment zegt hij tegen zichzelf: ''Wat ik gedaan heb? Ze allemaal vermoord natuurlijk.'' Hij had niet door dat zijn microfoon nog aanstond.  De clip werd gebruikt in de rechtszaal toen Durst terechtstond voor de moord op Berman.

Robert Durst bij de rechtszaak over de moord op Susan Berman Robert Durst bij de rechtszaak over de moord op Susan Berman

Naast deze moorden was Durst nog betrokken bij een derde zaak. Het lichaam van zijn buurman werd in stukken teruggevonden. Durst claimde zelfverdediging en werd uiteindelijk alleen veroordeeld voor het proberen te laten verdwijnen van het lichaam van zijn buurman. Hij bekende de man inderdaad in stukken te hebben gehakt.

Of Durst het gaat halen tot het einde van de rechtszaak is nog onduidelijk. Hij kampt al lang met gezondheidsproblemen en werd zondag in het ziekenhuis opgenomen na een positieve coronatest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Herman ontmaskerde een seriemoordenaar: 'Van dit verhaal kán ik niet loskomen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore