Gebitsgegevens

Zaak-Gabby Petito: gevonden stoffelijke resten zijn van verloofde Brian

22 oktober 2021 08:47 Aangepast: 22 oktober 2021 11:11
Brian en Gabby, vlak nadat hij haar ten huwelijk had gevraagd, in juli 2020. Beeld © Instagram @gabspetito

De stoffelijke resten die zijn gevonden in een natuurgebied in Florida zijn afkomstig van het lichaam van Brian Laundrie. Dat bevestigt de FBI. Laundrie was de verloofde van de 22-jarige vlogster Gabby Petito, die na een zoekactie van bijna een maand gewurgd werd teruggevonden.

De identificatie van Laundries overblijfselen werd gedaan aan de hand van gebitsgegevens. NBC News meldde eerder al dat de lichaamsresten waren gevonden in een natuurpark, vlak bij een plek waar persoonlijke bezittingen van Laundrie lagen.

Groot nieuws

De vermissing van Petito was groot nieuws. Laundrie en Petito reisden maandenlang door de Verenigde Staten en deden daarvan verslag op Instagram en YouTube.

Nadat Laundrie op 1 september alleen was teruggekeerd bij zijn ouders in Florida, gaven Petito's ouders hun dochter als vermist op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Raadsels rond zaak Gabby Petito: wat een droomreis leek, eindigde in een tragedie

Kamperen

Kort daarna verdween ook  Laundrie. Volgens zijn ouders was hij niet teruggekeerd van een kampeertocht. Enkele weken later werd Petito's lichaam gevonden in de staat Wyoming. Zij bleek te zijn vermoord.

Volgens NBC News gingen Laundries ouders op zoek naar hun zoon in het Myakkahatchee Creek-natuurpark, een gebied waar hij wel vaker rondtrok.

Toen ze spullen van hem vonden, waarschuwden ze de politie. De lichaamsresten werden gevonden in een deel van het park dat tot voor kort nog onder water stond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Gabrielle Petito (22)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore