Ga naar de inhoud
Ook regisseur gewond

Acteur Alec Baldwin schiet vrouw dood op filmset tijdens opnames western

Alec Baldwin Beeld © Getty Images

Alec Baldwin heeft een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Daarbij kwam de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.

Acteur en co-producent

Het incident gebeurde tijdens opnames voor de film Rust, een western waar de 63-jarige Baldwin behalve als acteur ook als co-producent aan meewerkt.

Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar zij overleed daar enkele uren later aan haar verwondingen.

Baldwin postte een aantal dagen geleden nog een foto van de filmcrew:

Alec
Lees meer
Alec Baldwin vertrekt van Twitter na gedoe over accent-opmerking

'19de-eeuws' wapen

Het zou gaan om een rekwisiet dat werd gebruikt in de western die zich in de 19de eeuw afspeelt. Er had met losse flodders geschoten moeten worden. "Uit onze eerste bevindingen blijkt dat een scène gefilmd werd toen een schot werd gelost met het vuurwapen, rechercheurs doen onderzoek wat er precies is afgeschoten", schrijft de korpschef.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande en er is nog niemand aangeklaagd. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd. De western gaat over een bandiet wiens kleinzoon veroordeeld is voor moord en die met hem op de vlucht slaat. De opnamelocatie in de buurt van Santa Fe wordt vaak gebruikt door filmproducenten.

Tijdens de opnames van de film plaatste Hutchins nog deze Instagrampost:

Alec
Lees meer
Alec Baldwin veroordeeld voor mishandeling

Strenge regels

Er zijn strenge regels rondom het gebruik van wapens op filmsets, maar er zijn in het verleden vaker ongelukken gebeurd. Het bekendste incident is dat met Brandon Lee, de zoon van vechtsportlegende Bruce Lee, die in 1993 stierf tijdens het filmen van The Crow nadat hij was neergeschoten met een pistool dat met losse flodders geladen had moeten zijn.

Baldwin is al sinds de jaren tachtig in films en op tv te zien. Hij werd bekend door spraakmakende films zoals The Hunt for Red October en twee verschillende Mission Impossible-films. Zijn parodie op voormalig president Donald Trump bij Saturday Night Live leverde hem vorig jaar veel nieuwe fans op.