Vulkaanuitbarsting

Mysterieus: onbekenden redden door lava ingesloten honden op La Palma

21 oktober 2021 19:01 Aangepast: 21 oktober 2021 21:08
Een van de honden die al een week waren ingesloten door de lava.

Onbekenden hebben op het Canarische eiland La Palma meerdere honden gered die bij een vulkaanuitbarsting door lavastromen waren ingesloten. De zes dieren hadden eigenlijk met een drone en een vangnet moeten worden bevrijd. Ze zaten vast in een leeg waterbassin.

Het Spaanse bedrijf Aerocámaras, dat al dagen bezig was met het voorbereiden van de redding van de honden, constateerde dat de viervoeters waren verdwenen.

Een mediaportaal op La Palma publiceerde een video waarin een spandoek te zien is met de tekst: Sterkte La Palma, met de honden gaat het goed, A Team. Zoals hieronder te zien is.

Het spandoek waarop staat dat het goed gaat met de honden. Het spandoek waarop staat dat het goed gaat met de honden.

Onbekende redders

Het is nog niet duidelijk wie de honden uit hun hachelijke situatie heeft bevrijd, melden Spaanse media. Volgens Aerocámaras is de lava in het gebied van de watertank nog steeds ongeveer 160 graden heet.

Op de video zijn voetafdrukken van mensen te zien in de as waar de honden waren. De dieren hadden dagenlang water en voedsel gekregen via drones.

Bekijk ook: Huisdieren gevangen tussen lava op La Palma

Honden raakten bekneld tussen de lava op het Spaanse eiland La Palma. Hun baasjes zijn in alle haast gevlucht voor de vulkaan die drie weken geleden uitbarstte. Een drone bracht de noodlijdende dieren nu eten, omdat de lucht te heet is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore