Politie vermoedt ontvoering

640.000 euro voor gouden tip vermiste kleuter Cleo in Australië

21 oktober 2021 13:30 Aangepast: 21 oktober 2021 13:36
Cleo in de pyjama die ze droeg toen ze verdween, rechts haar zusje. Beeld © Ellie Smith

De Australische overheid heeft een beloning uitgeloofd van een miljoen Australische dollar (ruim 640.000 euro) voor degene die de politie op het spoor zet van de vermiste kleuter Cleo. Het 4-jarige meisje verdween afgelopen weekend uit een tent. Australië is al dagen in de ban van de vermissing.

Tent stond open

De politie denkt dat het meisje is meegenomen uit de tent op een afgelegen kampeerplek, op zo'n 1000 kilometer ten noorden van Perth. Ze lag op een luchtbedje met haar jongere zusje, haar ouders sliepen in een ander deel van de tent.

Moeder Ellie heeft verteld dat de tent open was toen ze 's ochtends wakker werd. Haar dochter was toen verdwenen en ook de slaapzak van het meisje was spoorloos.

"Ze zou nooit alleen de tent uitgaan", zei haar moeder in een televisie-interview, waarin zij en haar man er als verdoofd bij zitten.

'Iemand moet meer weten'

Australië is al dagen in de ban van de enorme zoekoperatie naar Cleo. Ook vanuit de lucht en op zee is gezocht naar de kleuter. Die operatie leverde niets op en de politie doet nu een dringend beroep op de bevolking.

"Iemand in onze gemeenschap weet wat Cleo is overkomen", zei politiefunctionaris Col Blanch volgens omroep ABC. Blanch concludeerde dat mensen met informatie nu een 'miljoen redenen' hebben om zich te melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie VS vindt lichaam, mogelijk van verloofde van Gabby Petito

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore