20.000 volgers

Telefoondief heeft niet door dat hij zichzelf livestreamt

20 oktober 2021 22:16 Aangepast: 21 oktober 2021 08:34
De dief filmde nog ruim een half uur door nadat hij de telefoon had gestolen. Beeld © Youm7 (Facebook)

Criminelen hebben het de autoriteiten zelden zo makkelijk gemaakt als een Egyptische telefoondief deed. De man stal de smartphone van een journalist, maar had ruim een half uur lang niet door dat hij aan het livestreamen was – en dat zijn gezicht daarbij meerdere keren heel duidelijk in beeld kwam.

Journalist Mahmoud Ragheb van nieuwssite Youm7 was op Facebook voor ruim 20.000 volgers verslag aan het doen van de gevolgen van een zware aardbeving, toen zijn smartphone uit zijn handen werd gegrist door een motorrijder. 

Overduidelijk te zien

Op de beelden is te zien dat de telefoon even flink schokt, en in het half uur daarna is het gezicht van de nietsvermoedende dief meerdere keren overduidelijk te zien.

Hij kijkt nog wel achterom om te zien of hij niet wordt achtervolgd, maar heeft geen idee van de vele volgers die hij via de telefoon heeft. Tot groot vermaak van de kijkers.

6,6 miljoen kijkers

De man wordt onder meer smalend 'de coolste dief van Egypte' genoemd. Een ander schrijft volgens de BBC te hebben 'kromgelegen van het lachen', omdat de man er wel aan dacht om achter zich te kijken, maar niet doorhad dat 'de hele wereld hem zag'. In minder dan twee dagen tijd hebben ruim 6,6 miljoen mensen de beelden gezien.

Ook de politie was blij met de onwetendheid van de dief: die kon hem niet veel later arresteren. De dader, wiens naam niet bekend is gemaakt, zou werkloos zijn en de telefoon hebben verkocht aan een handelaar.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore