In natuurgebied Florida

Politie VS vindt lichaam, mogelijk van verloofde van Gabby Petito

20 oktober 2021 20:39 Aangepast: 20 oktober 2021 20:48
(Archieffoto) Beeld © ANP

Politieagenten in de Verenigde Staten hebben in een natuurgebied in Florida mogelijk overblijfselen gevonden van het lichaam van Brian Laundrie. Dat is de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, die na een zoekactie van bijna een maand gewurgd werd teruggevonden.

De vermissing van Petito was groot nieuws. Volgens NBC News zijn de lichaamsresten aangetroffen vlak bij een plek waar persoonlijke bezittingen van Laundrie zijn gevonden.

Alleen teruggekeerd

Laundrie en Petito reisden maandenlang door de Verenigde Staten en deden daarvan verslag op Instagram en YouTube. Nadat Laundrie op 1 september alleen was teruggekeerd bij zijn ouders in Florida, gaven Petito's ouders hun dochter als vermist op. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Familie neemt afscheid van vermoorde Gabby: 'De hele planeet kent nu haar naam'

Kort daarna verdween Laundrie. Volgens zijn ouders was hij niet teruggekeerd van een kampeeruitje. Enkele weken later werd Petito's lichaam gevonden in de staat Wyoming. Zij bleek te zijn vermoord.

Op zoek naar zoon

Volgens NBC News gingen Laundries ouders op zoek naar hun zoon in het Myakkahatchee Creek natuurpark, een gebied waar hij wel vaker rondtrok. Toen ze spullen van hem vonden, waarschuwden ze de politie. De lichaamsresten, die nog niet geïdentificeerd zijn, werden gevonden in een deel van het park dat tot voor kort nog onder water stond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse Gabby Petito (22) blijkt gewurgd, verloofde nog steeds spoorloos

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore