Na bezoek weeshuis

'Zeventien Amerikaanse missionarissen en hun gezinnen ontvoerd in Haïti'

17 oktober 2021 07:20 Aangepast: 17 oktober 2021 07:28
Politie Haïti (archieffoto) Beeld © AFP

Zeventien Amerikaanse missionarissen, hun vrouwen en kinderen zijn in Haïti ontvoerd door een gewapende bende. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

De ontvoering gebeurde volgens de krant gisteren in de hoofdstad Port-au-Prince, nadat de gezinnen een weeshuis hadden bezocht. De krant baseert zich daarbij op informatie van lokale ambtenaren.

Op weg naar vliegveld

De gezinnen zaten in een bus naar het vliegveld om een aantal leden weg te brengen, waarna ze door zouden rijden naar een andere bestemming in Haïti.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Haïti krijgt klap na klap: waarom heeft het land zoveel pech?

Officiële bronnen willen het nieuws nog niet bevestigen. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt tegen persbureau Reuters dat het ministerie het aan het uitzoeken is, en de Amerikaanse ambassade in Haïti reageert niet op vragen. De politie in Haïti zegt ermee bezig te zijn.

Bendegeweld

Wie de missionarissen zijn en waar ze vandaan komen, is niet bekend. Ook wie de daders zijn, is nog onduidelijk.

In het straatarme Haïti vindt veel bendegeweld plaats, zeker sinds de moord op president Jovenel Moïse in juli en een aardbeving in augustus, waarbij meer dan 2000 mensen omkwamen. Er zijn schattingen dat bendes meer dan de helft van de hoofdstad Port-au-Prince in handen hebben.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore