Opmerkelijke cover

Kaas, coke en killers: Duits tijdschrift haalt keihard uit naar Nederlands drugsbeleid

16 oktober 2021 19:29 Aangepast: 16 oktober 2021 20:39
Een kaasmeisje in Duitsland. (archieffoto)

Een opmerkelijke cover van het Duitse weekblad Der Spiegel: ons wereldberoemde kaasmeisje staat afgebeeld met een joint in haar mond en een Kalasjnikov in haar hand. Het is een verwijzing naar ons land en de drugsaanpak. "Kaas, coke en killers: Hoe Nederland door het lakse drugsbeleid een maffiaparadijs werd", staat eronder.

Het Duitse tijdschrift veegt keihard de vloer aan met het Nederlandse drugsbeleid. In de negen pagina's tellende reportage wordt een inktzwart beeld geschetst en trekt het prominente Duitse blad flink van leer over ons falende drugbeleid. 

Terreur

"Nederland is verzonken in terreur van cocaïnehandel", schrijft het tijdschrift. "Hoe kon het zover komen?" "Dit is een verhaal van een land dat zich vrijwillig overgaf aan drugs", aldus het Duitse blad.

Het kaasmeisje Frau Antje draagt in haar handen een Goudse kaas, met daarin cocaïne verstopt.

Peter R. de Vries

Het blad schrijft onder meer: "Cocaïnebendes dragen Kalasjnikovs. Politieagenten, advocaten en journalisten wagen hun leven." Ook de aanslag op Peter R. de Vries wordt beschreven. 

Vorige week werden in Duitsland drie Nederlandse tieners opgepakt tijdens een grenscontrole wegens drugssmokkel. Het was groot nieuws bij onze oosterburen. Het drietal had harddrugs bij met een straatwaarde van 800.000 euro.

Legaliseren van cannabis

In Duitsland wordt momenteel ook de discussie gevoerd over het legaliseren van cannabis. Het blad is stellig en roept op om niet de weg van Nederland te kiezen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Minister Grapperhaus over de war on drugs

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore