Urineweginfectie in bloedbaan

Voormalig president Bill Clinton (75) opgenomen in ziekenhuis

15 oktober 2021 06:08 Aangepast: 15 oktober 2021 07:44
Bill Clinton in januari dit jaar tijdens een toespraak op de uitvaart van honkballer Henry Aaron Beeld © EPA

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is opgenomen in het ziekenhuis. Een woordvoerder meldt dat hij ligt opgenomen in het Irvine Medical Center in Californië vanwege 'een infectie'. Het gaat niet om een coronabesmetting, zegt de woordvoerder.

De oud-president van de Verenigde Staten is aan de beterende hand zijn, laat zijn woordvoerder via Twitter weten. Hij is hij 'ongelooflijk dankbaar' voor de goede zorg die hij krijgt van de artsen, verpleegsters en ander ziekenhuispersoneel.  

Clinton is opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis met een urineweginfectie die zich naar zijn bloedbaan verspreidde, meldt CNN.

Nauwlettend toezicht en antibiotica

Hij wordt daar nauwlettend in de gaten gehouden en krijgt antibiotica, schrijven artsen in een verklaring op Twitter. De oud-president lag volgens hen niet op de ic omdat hij intensieve zorg nodig heeft, maar voor privacy en veiligheid.

Clinton reageerde na twee dagen behandeling goed op de antibiotica die is toegediend en ligt nog in het ziekenhuis om in de gaten gehouden te worden.

Vermoeid

Hij verbleef in Californië voor een privé-evenement voor zijn stichting. Hij zou zich dinsdag vermoeid hebben gevoeld en werd volgens zijn kantoor na testen opgenomen in het ziekenhuis. De oud-president krijgt volgens CNN tot vandaag antibiotica via het infuus, daarna krijgt hij waarschijnlijk orale antibiotica.

Bill Clinton was president van de Verenigde Staten tussen 1993 en 2001. Hij won in 1992 de Amerikaanse verkiezingen van George Bush senior.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore