Ga naar de inhoud
Verdachte gearresteerd

Vijf doden en twee gewonden door man met pijl en boog in Noorwegen

Eén van de plekken waar de man schoot. Beeld © AP

In de Noorse stad Kongsberg zijn vijf mensen gedood door een man met pijl en boog. Er vielen ook zeker twee gewonden. De Noorse politie heeft een man aangehouden. Hij zou alleen gehandeld hebben.

Eerder op de avond meldden Noorse media dat er zeker vier dodelijke slachtoffers zouden zijn. Later op de avond stelde een woordvoerder van de politie dat er vijf mensen zijn omgekomen bij de aanval en zeker twee mensen gewond zijn geraakt. 

Rond half 7 vanavond kreeg de lokale politie melding van een incident in het centrum van Kongsberg, schrijven Noorse media. Een man met pijl en boog zou mensen hebben neergeschoten. Het voorval begon volgens de politie in een supermarkt, waarna de schutter verder door de stad trok. 

Een groter gebied in het centrum van Kongsberg was enkele uren na het incident nog steeds afgezet. De schutter heeft zich over een groot gebied verplaatst, en daar worden nu sporen onderzocht. 

Terreur onderzocht

De politie onderzoekt of de aanval een terroristisch motief had en of hij nog meer wapens gebruikte. 

De nationale politie heeft agenten opgeroepen zich goed te bewapenen na het "ernstige incident." Doorgaans zijn Noorse agenten onbewapend. De autoriteiten hebben nu besloten agenten tijdelijk van vuurwapens te voorzien.