Uitgehongerde cobra

Bijna-perfecte moord: Indiase man doodt vrouw met slang

13 oktober 2021 16:59
(Archieffoto) Beeld © iStock

Het leek het perfecte moordwapen: een dodelijke slangenbeet. Maar een Indiase man die zijn vrouw vermoordde met een cobra, is wel veroordeeld. Hij liet de uitgehongerde slang los in bed terwijl de vrouw sliep.

Hoewel de dood van de 25-jarige Uthra Kumar eerst als een ongeluk werd bestempeld, twijfelde haar familie aan de onschuld van haar man, meldt de Britse omroep BBC op zijn website. Kort na de dood van zijn vrouw had hij haar familie onder druk gezet om de bruidsschat terug te betalen.

Vrouw eerder gebeten door slang

Nog opvallender was dat zijn vrouw, twee maanden voor de noodlottige beet, al door een andere slang was gebeten. Die aanval overleefde ze ternauwernood. Ze was nog aan het herstellen van haar verwondingen toen de tweede aanval plaatsvond.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man in India gedood door eigen haan bij illegaal hanengevecht

Volgens de Indiase politie bekende de man achter beide aanvallen te zitten. Hij zou de slangen een week hebben laten verhongeren om de kans op een dodelijke beet zo groot mogelijk te maken.

Twee keer levenslang

De man is veroordeeld tot een dubbele levenslange celstraf. Zijn vader, moeder en zus zijn ook opgepakt voor het vernietigen van bewijsstukken en het mede beramen van de moord.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore