Ilse de Meulemeester

Geen cel voor geobsedeerde Nederlandse zakenman die Miss België aanreed

12 oktober 2021 13:25 Aangepast: 12 oktober 2021 13:40
Ilse de Meulemeester Beeld © GettyImages

De Nederlandse zakenman Jacobus P. heeft twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen omdat hij de Belgische televisiepresentatrice Ilse De Meulemeester had bedreigd. De voormalige Miss België van 1994 had hem afgewezen.

P. moet De Meulemeester ook 2000 euro schadevergoeding betalen. De straf had hoger kunnen uitvallen, maar de Antwerpse rechtbank vindt niet bewezen dat P. haar heeft willen doodrijden.

Vastgoedmagnaat

De Nederlander, eigenaar van een bekende Antwerpse snackbar en ander vastgoed, raakte in 2013 in de ban van De Meulemeester. Hij overlaadde haar met juwelen en andere dure cadeaus, waaronder twee Porsches omdat ze daartussen niet kon kiezen.

Maar De Meulemeester bleek volgens justitie andere verwachtingen van de relatie te hebben dan P., waarop hij haar begon te stalken en te bedreigen. Toen ze op een ochtend met de auto haar kind naar school wilde brengen, reed hij haar meermaals aan.

Ze hield er nekklachten aan over en eiste 10.000 euro schadevergoeding van P., die het voorval afdoet als een ongeluk. Het Belgische Openbaar Ministerie had de rechtbank gevraagd drie jaar gevangenisstraf op te leggen, maar die gaat daarin niet mee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore