Huizen beschadigd

Pakketbezorger dood door crash vliegtuigje op woonwijk VS

12 oktober 2021 04:59 Aangepast: 12 oktober 2021 06:10
De bestelbus en twee huizen zijn geraakt door het vliegtuigje. Beeld © ANP

Een pakketbezorger is om het leven gekomen bij een crash van een klein vliegtuigje op een woonwijk in Californië. Zeker twee huizen zijn beschadigd geraakt en volgens de autoriteiten kunnen de inzittenden van het vliegtuig het ongeluk 'onmogelijk overleefd hebben'. Het is alleen nog onduidelijk wie er aan boord waren.

Het ongeluk gebeurde gisteren in een woonwijk met zo'n 50.000 inwoners in Santee, een plaats in de buurt van San Diego. Een klein vliegtuig stortte er neer en raakte zeker twee huizen, een UPS-bestelbus en meerdere voertuigen die in de straat geparkeerd stonden.

Een ouder echtpaar werd volgens getuigen uit een van de huizen gered. Een ouder echtpaar werd volgens getuigen uit een van de huizen gered.

De bezorgdienst liet weten dat een UPS-medewerker om het leven is gekomen bij het ongeluk. Getuigen melden ook dat een ouder echtpaar uit een beschadigd huis is gehaald, het is onduidelijk wat voor verwondingen zij hebben opgelopen.

Vliegtuig met twee motoren

De autoriteiten melden dat het om een klein Cessna-vliegtuig met twee motoren van het type C340 gaat. Het is niet duidelijk hoeveel mensen aan boord waren, maar volgens de lokale politiekorpschef kan niemand het ongeluk overleefd hebben.

Buurtbewoners reageren geschokt op het incident. Buurtbewoners reageren geschokt op het incident.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore