Zware regenval

Nederlands meisje (1) overleden door vallende dakpan op Mallorca

02 oktober 2021 20:45
Archieffoto van een Spaanse ambulance. Beeld © AP

Een Nederlands meisje van 14 maanden oud is overleden op Mallorca. Het Spaanse eiland werd gisteren getroffen door zware regenval, daarom vluchtten het meisje en haar ouders naar de ingang van hun hotel. Maar op het moment dat ze de droge plek bereikten, kwamen met het regenwater enkele dakpannen naar beneden, waarvan een het hoofd van het meisje raakte.

Dit melden lokale media.

Het meisje werd na het ongeval ter plekke behandeld, voordat ze werd overgebracht naar een ziekenhuis. Ze is vanmorgen overleden aan haar verwondingen. 

60 liter regen in halfuur

De Spaanse politie is een onderzoek gestart naar het ongeluk in de bladplaats Cala Ratjada. Het noorden van Mallorca werd gisteren getroffen door zware regenval. Er zou op het moment van het ongeval sprake zijn geweest van een waterhoos, waarbij in een half uur tijd 60 liter water per vierkante meter viel. Gemiddeld valt op Mallorca in oktober 70 liter per vierkante meter over de hele maand verspreid. 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore