Ga naar de inhoud
Uitspraak rechter

Het is officieel: vader Britney Spears is haar toezichthouder niet meer

Fans van Britney Spears willen al jaren dat ze 'bevrijd' wordt van haar vader. Beeld © ANP

Het is officieel: de vader van Britney Spears is haar toezichthouder niet meer. Een rechter in Los Angeles heeft het toezicht dat Jamie Spears over zijn dochter had officieel beëindigd: "De huidige situatie is niet houdbaar". De zangeres reageert dolenthousiast.

Hoewel de laatste tijd al duidelijk werd dat de vader van Britney Spears zou stoppen als haar toezichthouder, was hij op papier (samen met een ander) nog altijd haar toezichthouder.

'Giftige situatie'

Vanaf vandaag is Jamie het toezicht over zijn dochter Britney kwijt. "De schorsing van Jamie Spears is per direct effectief, het is vanwege de giftige situatie niet langer houdbaar", oordeelde de rechter.

Er is een tijdelijke toezichthouder aangesteld voor de zangeres, meldde de rechter. Vanaf nu gaat John Zabel tijdelijk de zaken waarnemen. Dat is een adviseur die gespecialiseerd is in het financieel begeleiden van cliënten.

Britney: 'Ik ben in de zevende hemel'

Britney Spears heeft via sociale media gereageerd op de beslissing van de rechter: "Ik ben in de zevende hemel", schreef ze bij een video op Instagram. 

Mathew Rosengart, de advocaat van de zangeres, sprak na afloop van de hoorzitting kort met de media. Hij reageerde op het volgens hem 'monumentale besluit' dat rechter Brenda Penny had genomen door Jamie Spears uit zijn rol als toezichthouder te zetten.

"Mijn cliënt is ontzettend blij en deze beslissing is een substantiële stap voorwaarts richting haar vrijheid. Er is heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, het was zeer intens", vertelde Rosengart. "Ik ben trots en Britney is trots. De inspanningen van Britneys fans zijn van groot belang geweest in deze zaak."

Hoorzitting in november

Op 12 november buigt de rechter zich opnieuw over het toezicht over Britney. Dan zal besloten worden of ze voorgoed afscheid mag nemen van een toezichthouder. 

Vader
Lees ook:
Vader Britney Spears stapt op als haar toezichthouder

Dertien jaar onder toezicht

Britney werd in 2008 onder curatele gesteld na een mentale inzinking. Haar vader was sindsdien de toezichthouder.

De medecurator van Britney, Jodi Montgomery, vroeg vader Jamie eerder op te stappen als toezichthouder van zijn dochter. Volgens Montgomery trekt het aanblijven van Jamie mentaal een zware wissel op de zangeres.

Bruiloft

De 39-jarige Britney Spears liet eerder deze maand weten dat ze gaat trouwen met vriend Sam Asghari. Ze was al vijf jaar met hem samen maar haar toezichthouders zouden een bruiloft onmogelijk hebben gemaakt.

Britney
Lees ook:
Britney Spears gaat trouwen: 'Ik kan het haast niet geloven'