Mogelijk een ei

Macron bij werkbezoek bekogeld met een klein rond voorwerp

27 september 2021 17:49
Macron was hier net tegen zijn schouder geraakt met het voorwerp. Beeld © Screenshot

De Franse president Macron is vanmiddag tijdens een werkbezoek in Lyon bekogeld met een klein rond voorwerp. Het gaat mogelijk om een ei of een pingpongbal. Op beelden is te zien dat het voorwerp van zijn schouder stuitert.

De dader werd meteen opgepakt. Het zou gaan om een extreemlinkse activist, schrijft de Franse krant Le Parisien. In het publiek riep ook iemand 'Vive la revulution', ofwel 'Leve de revolutie'. 

Bekijk hieronder het incident terug: 

Volgens de krant wilde Macron na het incident met de man in gesprek gaan. "Als hij me iets te vertellen heeft, laat hem dan komen", zei de president nadat hij was bekogeld. Uit veiligheidsoverwegingen ging dit gesprek niet door. 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de president werd bekogeld. Zo was hij in maart 2017, midden in zijn presidentiële campagne, doelwit van een ei. 

Afgelopen juni werd Macron tijdens een werkbezoek in het zuidoosten van Frankrijk in zijn gezicht geslagen. Op onderstaande beelden is te zien dat de man achter een dranghek stond, en deed alsof hij de president iets wilde vertellen: 

De Franse president Emmanuel Macron zal zijn bezoek aan restauranthouders en studenten in het zuiden van Frankrijk nog lang heugen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore