Oorzaak onbekend

Trein ontspoort in VS, minstens drie doden en tientallen gewonden

26 september 2021 06:42 Aangepast: 26 september 2021 06:57
Waarom de trein ontspoorde, is nog niet bekend. Beeld © AP

Door een treinongeluk in de Amerikaanse staat Montana zijn gisteren ten minste drie mensen omgekomen en tientallen passagiers gewond geraakt, dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Mensen die kort na de ontsporing vastzaten, zijn allemaal uit de trein gehaald, zegt een politiefunctionaris. De trein was vertrokken uit Chicago en op weg naar Seattle.

Hoeveel gewonden er precies zijn gevallen, is nog niet duidelijk. The New York Times meldt dat coördinator Amanda Frickel van de lokale hulpdiensten in een interview heeft gezegd dat zeker vijftig mensen gewond zijn geraakt. Volgens CBS News zijn veel passagiers overgebracht naar een nabijgelegen school.

Oorzaak onbekend

De trein ontspoorde door nog onbekende oorzaak net buiten de plaats Joplin, ruim driehonderd kilometer ten noorden van de hoofdstad Helena van Montana.

Aan boord waren 147 passagiers en dertien bemanningsleden, meldt Amtrak in een verklaring. "Amtrak werkt samen met de lokale autoriteiten om gewonde passagiers te vervoeren en alle andere passagiers veilig te evacueren", staat daar verder in te lezen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore