Slecht gecontroleerd

Fatale val meisje (6) uit attractie VS omdat ze riem niet om had

25 september 2021 19:37 Aangepast: 25 september 2021 22:24
Wongel (6) kwam om door een val uit de attractie (rechts)

Een 6-jarig meisje dat eerder deze maand uit een attractie in een Amerikaans pretpark 30 meter omlaag viel en overleed, had geen veiligheidsgordels om. Medewerkers hadden de riemen niet goed gecheckt, blijkt uit onderzoek.

Wongel Estifanos, het 6-jarig meisje uit Colorado, viel uit de attractie Haunted Mine Drop in het Glenwood Caverns Adventure Park. In deze attractie maak je een soort vrije val (zie video hieronder).

Nieuwe medewerkers

Uit het onderzoek blijkt nu dat het meisje op de veiligheidsgordels zat in plaats van dat ze deze om had. Twee medewerkers die net waren begonnen op het park, hadden wel gekeken, maar blijkbaar niet goed. Er lag wel een uitsteeksel van de riem op haar schoot, maar ze zat dus niet vast.

Een alarmsysteem gaf nog aan dat er iets mis was, maar de controleurs wisten niet wat ze daarmee moesten omdat ze het systeem nog niet zo goed kenden. Met fatale gevolgen dus. Het meisje lag dood onderaan de schacht van de attractie.

De advocaat van de familie van het meisje zegt dat het onderzoek aantoont dat 'dit zo gemakkelijk had kunnen worden voorkomen'. Hij zei dat de familie van plan is het park aan te klagen en ervoor wil zorgen dat dit nooit meer gebeurt.

Inmiddels weer open

De directeur van het park zegt dat 'veiligheid topprioriteit is en altijd is geweest'. "We betreuren dit enorm en we zullen er alles aan doen om een herhaling van dit drama te voorkomen."

Het park ging dicht na het dodelijk ongeluk, maar nadat de medewerkers nieuwe instructies hebben gekregen kon het weer open. Alleen de Haunted Mine Drop-rit is nog altijd gesloten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore