Raakt titel kwijt

Japanse prinses laat miljoen schieten om met 'gewone man' te kunnen trouwen

25 september 2021 12:01 Aangepast: 25 september 2021 13:25
Komuro en de prinses. Beeld © EPA

De Japanse prinses Mako heeft er heel wat voor over om te kunnen trouwen met de liefde van haar leven. Ze laat er zelfs een overheidstoelage van omgerekend 1,1 miljoen euro voor schieten, meldt persbureau Reuters.

De 29-jarige Mako wil trouwen met een klasgenoot van de universiteit, Kei Komuro. Hun verloving werd in 2017 al aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alexia zal in Wales geen prinses zijn, zegt oud-leerling Laurine (20)

Maar daarna volgde uitstel op uitstel vanwege gedoe over de financiën van de familie van Komuro. Nu kiezen de geliefden ervoor om niet langer te wachten, meldt Reuters. Ze zien af van de 'oprotpremie' waar de prinses recht op heeft.

Vrouwelijke leden van de keizerlijke familie raken hun titel kwijt als ze trouwen met een 'gewone man'. Ze krijgen daar wel een eenmalige toelage van 150 miljoen yen (omgerekend 1,1 miljoen euro) voor terug. Die toelage laat Mako nu schieten.

Komuro en de prinses. Komuro en de prinses.

Het stel zou na het huwelijk in de Verenigde Staten willen gaan wonen. Daar woonde Komuro ook. Hij studeerde er tot afgelopen mei.

Ophef om paardenstaart

Naast de financiële situatie zorgde ook het uiterlijk van Komuro voor ophef. Zijn paardenstaart viel slecht bij veel gebruikers op Japanse sociale media.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore