NFT

Amerikaans meisje 'Side Eyeing' Chloe (10) verkoopt meme

23 september 2021 02:13 Aangepast: 23 september 2021 16:42

In 2013 kreeg ze wereldwijde bekendheid door een meme waarin ze nogal bedenkelijk in de camera kijkt. De inmiddels 10-jarige Chloe Clem, ofwel 'Side Eyeing Chloe', en haar moeder bieden het filmpje nu voor duizenden dollars te koop aan als zogeheten NFT.

Zeven jaar geleden werden Chloe en haar zussen tijdens een familietripje door hun moeder Katie verrast met een bezoek aan Disneyland. De moeder filmde hoe de twee oudere zusjes van Chloe helemaal uit hun dak gingen en zelfs moesten huilen van blijdschap. De blik van Chloe, die daarna in beeld kwam, was stukken minder enthousiast. 'Side Eyeing Chloe' was geboren.

Non-fungible token 

De meme wordt sindsdien vooral veel gebruikt op Twitter, als een reactie op iets ongemakkelijks of bedenkelijks. 

Het filmpje wordt nu dus verkocht als een NFT (non-fungible token), wat de laatste tijd erg populair is. Daarbij krijgt een digitale afbeelding of een filmpje als het ware een niet te vervalsen crypto-handtekening. Iedereen kan het overal bekijken, maar er is feitelijk maar één origineel.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Broncode wereldwijde web verkocht voor 4,6 miljoen euro

De Amerikaanse Chloe Clem tijdens het filmpje dat een populaire meme zou worden. De Amerikaanse Chloe Clem tijdens het filmpje dat een populaire meme zou worden.

Chloe, die inmiddels een internetbekendheid is, en haar familie worden uitbetaald in een bepaalde cryptomunt. Het bieden begint op een waarde van ongeveer 75.000 dollar, momenteel rond de 64.000 euro. 

'Vreemd en overweldigend'

Het originele filmpje werd ongeveer 20 miljoen keer bekeken toen moeder Katie dat in 2013 online plaatste. De afbeelding van haar dochter was al snel overal te zien. "Het was heel vreemd en overweldigend", zegt Katie tegen de BBC. "Vrienden en familie stuurden me de meme's. Tot op de dag van vandaag gebeurt het nog steeds als ze het ergens zien."

Volgens de moeder van Chloe was het een logische stap om de meme te verkopen. "Een fan kan nu eigenaar ervan worden", zegt ze. "Zelfs Chloe zei dat ze het 'heel cool' vond." Als het even meezit, gaat het Chloe en haar familie veel opleveren. Eerder dit jaar werd een NFT van de populaire meme 'Disaster Girl' al voor een half miljoen verkocht. 

Bekijk ook: Met NFT kan iedereen online 'kunst' verkopen:

Een NFT, wat is dat eigenlijk? En hoe kunnen mensen er rijk mee worden?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore