Plezierreisje

Australische visagist besmet met corona: 135.000 mensen in quarantaine

22 september 2021 21:04 Aangepast: 22 september 2021 21:05
Byron Bay, een van de plaatsen die dankzij de vrouw in lockdown moeten. Beeld © EPA

Door één Australische vrouw die besmet is met het coronavirus, moeten zo'n 135.000 mensen in quarantaine. De vrouw, die visagist is bij de tv-show I'm a celebrity... get me out of here! heeft toestemming om voor haar werk door Australië te reizen, maar misbruikte die toestemming om tijdens het weekend verschillende plaatsen te bezoeken.

Australische media schrijven dat de 31-jarige vrouw uit Sydney zaterdagochtend voor haar plezier naar Ballina vloog, zo'n 700 kilometer verderop. Vanaf daar bezocht ze verschillende kustplaatsen, waar ze onder meer winkelde en naar cafés en restaurants ging. Na haar uitstapje werd ze positief getest op corona.

Zeven dagen lockdown

In Australië wordt alles op alles gezet om het aantal besmettingen onder controle te houden. Onder andere de inwoners van de plaatsen waar zij in het weekend is geweest en collega's moeten nu zeven dagen in quarantaine.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nu échte coronastress down-under: dit is er aan de hand

Inwoners van Sydney moeten volgens de coronaregels thuisblijven als ze niet aan het werk zijn. Ook moeten ze met een QR-code inchecken als ze bijvoorbeeld in horecagelegenheden zijn, iets wat de vrouw ook niet deed. Ze is aangeklaagd voor het overtreden van verschillende gezondheidsregels en moet zich 8 november voor de rechter verantwoorden.

Grenzen dicht

De visagist heeft zich de woede op de hals gehaald van veel Australiërs. Grenzen tussen staten zijn dicht, waardoor mensen hun familie niet kunnen bezoeken. Dat mensen die grenzen wel over mogen voor de opnames van een tv-programma wordt door velen al niet begrepen, dat deze vrouw daar dan ook nog eens misbruik van maakt, valt nog minder goed.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore