Lijkt sprake van moord

Gevonden lichaam in VS blijkt van vermiste Gabby, meldt FBI

21 september 2021 23:35 Aangepast: 22 september 2021 15:08
Er werd met man en macht naar de vermiste vrouw (22) gezocht. Beeld © ANP

Het lichaam dat eerder deze week gevonden werd in de Amerikaanse staat Wyoming is inderdaad van de vermiste Gabrielle 'Gabby' Petito (22), meldt de FBI. Er lijkt sprake te zijn van moord.

Eerder deze week werd er in een nationaal park in de VS een lichaam gevonden tijdens de zoektocht naar de vermiste 22-jarige Gabrielle Petito en de FBI meldde toen al dat het 'hoogstwaarschijnlijk' om Gabby ging. 

Partner ook verdwenen

"De doodsoorzaak is nog niet bekend", schrijft de FBI op Twitter. Uit een eerste autopie zou blijken dat het mogelijk om moord gaat. De aandacht van de politie gaat vooral uit naar Brian Laundrie (23), de partner van Gabrielle die inmiddels ook spoorloos verdwenen is

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Raadsels rond zaak Gabby Petito: wat een droomreis leek, eindigde in een tragedie

Opmerkelijke zaak

De opmerkelijke vermissingszaak krijgt de afgelopen weken veel aandacht. Gabrielle was in juli samen met haar partner Brian vertrokken voor een rondreis door de Verenigde Staten.

Op 1 september keerde Brian Laundrie (23) terug – zonder zijn partner Gabby. Haar familie maakte daarop bij de politie melding van haar vermissing. Dit weekend lieten familieleden van Laundrie weten dat ze hem sinds afgelopen dinsdag ook niet meer hebben gezien.

"Iedereen die informatie heeft over deze zaak of de locatie van Brian wordt opgeroepen zich te melden", schrijft de FBI. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore