Wilde bier kopen

Duitser schiet verkoper dood die hem wees op mondkapjesplicht

20 september 2021 21:49 Aangepast: 21 september 2021 10:35
Het tankstation werd afgesloten na de schietpartij. Beeld © DPA

In een tankstation in de Duitse plaats Idar-Oberstein, in Rijnland-Palts, heeft een 49-jarige man afgelopen zaterdag een medewerker doodgeschoten omdat die hem wees op de mondkapjesplicht. De 20-jarige medewerker weigerde bier te verkopen aan de man zonder mondkapje.

De dader is gisteren opgepakt, meldt de Duitse politie.

De 49-jarige schutter probeerde zaterdagavond twee sixpacks bier te kopen, maar de medewerker wees hem op de verplichting een mondkapje te dragen in de winkel. Na een kort gesprek verliet de man het pompstation.

Woordenwisseling

Ruim een uur later keerde hij terug, dit keer wel met een mondkapje op, om bier te kopen. Toen hij het bier bij de kassa neerzette, trok hij het masker van zijn neus en mond af.

Er volgde een korte woordenwisseling waarbij de verkoper weer probeerde de man aan te sporen zich aan de mondkapjesplicht te houden. De man trok toen een vuurwapen en schoot de medewerker in het hoofd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weerstand tegen mondkapjes groeit, naleving steeds lastiger: 'Boa's kijken soms weg'

Daarna vluchtte hij te voet. De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag naar de verdachte gezocht. Zondagochtend meldde de man zich bij het politiebureau. 

Aanklagers laten weten dat de verdachte verklaarde dat de 'druk van de pandemie hem dwong de medewerker dood te schieten'. Hij zou het gevoel hebben gehad dat hij in een hoekje werd geduwd en zou geen andere oplossing hebben gezien. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore