Identiteit niet bevestigd

Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Gabrielle Petito (22)

20 september 2021 00:06 Aangepast: 20 september 2021 00:29
Heel Amerika is in de ban van de vermiste 22-jarige vrouw. Beeld © ANP

Tijdens de zoektocht naar de vermiste Gabrielle Petito in de VS heeft de politie een lichaam gevonden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om het lichaam van de 22-jarige vrouw, wiens verdwijning heel Amerika in de ban houdt.

De politie meldt aan persbureau AFP dat er "momenteel teams onderweg zijn om het lichaam te onderzoeken". Het werd gevonden in een nationaal park in de westelijke staat Wyoming, waar gezocht werd naar Gabrielle Petito.

FBI

De FBI, die betrokken was bij de zoekactie, heeft in een persconferentie laten weten dat het hoogstwaarschijnlijk om het lichaam van de vermiste vrouw gaat. "Hoewel dit niet 100 procent zeker is, zijn er overeenkomsten gevonden", meldde een woordvoerder. "Er wordt verder forensisch onderzoek gedaan."

De opmerkelijke vermissingszaak krijgt veel aandacht in de Verenigde Staten. Gabrielle, ook wel Gabby genoemd, was in juli samen met haar partner Brian vertrokken voor een rondreis door de Verenigde Staten.

Op 1 september keerde Brian Laundrie (23) terug – zonder zijn partner Gabby. Haar familie maakte daarop bij de politie melding van haar vermissing. Dit weekend lieten familieleden van Laundrie weten dat ze hem sinds afgelopen dinsdag ook niet meer hebben gezien. Ook hij lijkt van de aardbodem verdwenen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie VS 'gefrustreerd': partner vermiste vrouw (22) nu ook spoorloos

'Meervoudige vermissingszaak'

De politie zei dit weekend in een verklaring 'gefrustreerd' te zijn door de gang van zaken. De ergernis lijkt vooral ontstaan doordat de familie van Laundrie pas recentelijk contact met de politie wilde.

"We doen op dit moment geen onderzoek naar een misdrijf", zegt de politie, "maar naar een meervoudige vermissingszaak."

'Waar is Gabby?'

Bij het huis van de familie Laundrie verzamelden zich dit weekend vrienden van Gabrielle Petito die riepen: "Waar is Gabby?" Haar familie liet via een advocaat weten dat ze niet geloven dat Brian Laundrie ook echt vermist is. "Hij houdt zich gewoon schuil."

Amerika is intussen in de ban van de vermissingszaak, vertelde correspondent Michiel Vos dit weekend bij RTL Boulevard:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore