Rondreis loopt fout af

Politie VS 'gefrustreerd': partner vermiste vrouw (22) nu ook spoorloos

18 september 2021 17:33 Aangepast: 18 september 2021 19:58
De vermiste Brian Laundrie en Gabrielle Petito op een door de politie vrijgegeven foto. Beeld © North Port Police

Een opmerkelijke wending in een vermissingszaak in de Verenigde Staten. Ruim twee weken nadat de 22-jarige Gabrielle Petito tijdens een rondreis met een camper vermist was geraakt, lijkt ook haar partner Brian Laundrie (23) van de aardbodem verdwenen.

Hoewel hij in die zaak niet als verdachte te boek staat, had de politie van de plaats North Port (Florida) hem graag willen spreken over zijn vermiste verloofde.

Zonder partner teruggekeerd

De twee waren in juli met hun camper vertrokken voor een rondreis door de VS, meldt de BBC. Op 1 september keerde Laundrie terug – zonder zijn partner Gabby. Haar familie maakte daarop bij de politie melding van haar vermissing. En gisteren lieten familieleden van Laundrie weten dat ze hem sinds afgelopen dinsdag ook niet meer hebben gezien.

Op social media deden de twee tijdens hun trip uitgebreid verslag van hun belevenissen:

De politie zegt in een verklaring 'gefrustreerd' te zijn door de gang van zaken. De ergernis lijkt vooral ontstaan doordat de familie van Laundrie pas gisteren contact met de politie wilde. "We doen op dit moment geen onderzoek naar een misdrijf", zegt de politie, "maar naar een meervoudige vermissingszaak."

'Waar is Gabby?'

Bij het huis van de familie Laundrie verzamelden zich gisteren vrienden van Gabrielle Petito die riepen: "Waar is Gabby?" Haar familie liet via een advocaat weten dat ze niet geloven dat Brian Laundrie ook echt vermist is. "Hij houdt zich gewoon schuil."

Amerika is intussen in de ban van de vermissingszaak, vertelde correspondent Michiel Vos vanavond in RTL Boulevard:

Helemaal uit de lucht gegrepen lijken de beschuldigingen aan het adres van Brian Laundrie niet. Half augustus blijkt de politie in de staat Utah een kijkje te hebben genomen bij de camper van de twee, die op dat moment aangekomen waren in de plaats Moab. Er was melding gemaakt van een mogelijke ruzie. De politie had het stel geadviseerd maar een nachtje apart te slapen.

Een week later postte het duo nog een filmpje op YouTube met een reisverslag. Het filmpje is intussen ruim 1,7 miljoen keer bekeken:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore