3,6 miljoen peso

Huis van drugsbaas 'El Chapo' verloot door Mexicaanse regering

16 september 2021 09:42 Aangepast: 16 september 2021 14:59
Mexico's loterij geeft prijzen weg die in beslag zijn genomen door drugsbaronnen, waaronder het huis van Joaquín "El Chapo" Guzmán in Culiacán. Beeld © ANP

De Mexicaanse regering heeft gisteren het huis verloot van waaruit drugsbaron Joaquin Guzman, beter bekend als 'El Chapo', in 2014 op spectaculaire wijze wist te vluchten voor de Mexicaanse autoriteiten. Wie er met de 'jackpot' vandoor is gegaan is niet bekendgemaakt.

Als je naar het huis kijkt, is er niet veel te zien. Het is een wit gebouw met zwart hek, waarachter de toppen van enkele palmbomen zichtbaar zijn. Verder beschikt het over een verdieping, twee slaapkamers, een woonkamer, eetkamer en garage.

De woning, die ligt in de hoofdstad Culiacán van de noordwestelijke staat Sinaloa, is volgens de website van de Nationale Loterij 3,6 miljoen peso (155.000 euro) waard. De Mexicaanse regering had meerdere keren geprobeerd de woning te veilen, maar dat liep op niets uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontsnappingstunnel drugsbaas had ventilatie en licht

El Chapo wist in 2014 via een ondergrondse tunnel uit het gebouw te ontsnappen. Hij werd meerdere keren aangehouden en in de gevangenis gezet, maar ook daaruit wist de machtigste drugshandelaar ter wereld te ontvluchten.

In 2016 werd hij opnieuw gearresteerd en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. In 2019 volgde een veroordeling tot levenslang en sindsdien zit hij zijn straf uit in de zwaarbeveiligde gevangenis van Colorado.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Levenslang voor El Chapo, maar drugshandel bloeit: 'Geleerd van zijn fouten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore