Op de vlucht

Ontsnapte Australiër geeft zich na 29 jaar aan bij politie: 'Gevangenisleven makkelijker'

15 september 2021 11:44 Aangepast: 15 september 2021 12:01

Agenten in het Australische Dee Why keken raar op toen er in het politiebureau opeens een man voor hun neus stond die zei dat hij al bijna 30 jaar gezocht werd.

Darko Desic, nu 64 jaar oud, wist ruim 29 geleden uit een gevangenis in het Australische Grafton te ontsnappen. Hij gaf zich zondag aan bij de politie.

IJzerzaag en betonschaar

Desic was als 34-jarige opgepakt omdat hij een marihuanakwekerij runde. Hij kreeg daarvoor een celstraf van 3,5 jaar, maar kon zich na 13 maanden uit de penitentiaire inrichting in Grafton bevrijden met onder andere een ijzerzaag en een betonschaar.

Sindsdien wist hij onder de radar van justitie te blijven. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats, en verdiende geld als klusjesman langs de kust van de deelstaat New South Wales.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Politie omsingelt huis van besmette man die in Auckland uit quarantaine ontsnapte

Slapen op het strand

Desic zou zich volgens Australische media hebben aangegeven omdat hij geen inkomen meer had vanwege de coronacrisis en de lockdown waarmee New South Wales te maken heeft. Hij sliep sindsdien op het strand.

Volgens een bron bij de politie zou hij hebben gezegd dat het leven achter de tralies 'een stuk makkelijker' was dan zijn daklozenbestaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Hulda ontsnapte met een verfkrabber uit de gevangenis (en zou het zo weer doen)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore