Getuigenoproep Opsporing Verzocht

Vader doodgeslagen Carlo: 'Het gemis blijft, het verdriet is intens'

14 september 2021 22:08 Aangepast: 21 september 2021 22:23
Beeld © Screenshot Opsporing Verzocht

De vader van Carlo Heuvelman, de 27-jarige man die overleed na zware mishandelingen op Mallorca , roept getuigen op zich alsnog te melden. "Het is geen snitchen. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets heel ernstigs."

Carlo werd in juli ernstig mishandeld op Mallorca. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Inmiddels zitten zes 18- en 19-jarige verdachten in voorlopige hechtenis. Vier van hen worden verdacht van betrokkenheid bij Carlo's dood.

De vader van Carlo vertelde zijn verhaal in het tv-programma Opsporing Verzocht omdat hij hoopt dat getuigen zich alsnog melden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Derde verdachte aangehouden voor dodelijke mishandeling Mallorca

In het programma vertelt hij hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip naar Mallorca. "Hij kwam nog gezellig kletsen. Hij had veel zin om weg te gaan. Een beetje kaarten, voetballen op het strand, lekker lui doen." 

Trouwen en kinderen

Het ging goed met Carlo, vertelt zijn vader. "Het ging allemaal perfect. Hij trainde drie of vier keer per week in de sportschool, at gezond, dronk zeer matig. Hij was vaak de bob. Ze noemden hem wel eens The Godfather. Hij zorgde voor iedereen." Hij was ook klaar voor de volgende stap met zijn vriendin. Trouwen, misschien kinderen.

Maar zover kwam het niet. Al op de eerste avond in Mallorca ging het ontzettend mis. Na een confrontatie met een aantal jongeren uit Hilversum werd Carlo zwaar mishandeld. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw man (18) opgepakt voor uitgaansgeweld op Mallorca

De eerstvolgende keer dat hij zijn zoon zag, lag hij in diepe coma in het ziekenhuis. Het zag er slecht uit. Zo kon Carlo zwaar gehandicapt raken, maar ook overlijden. "Aan de ene kant hoop je dat het goed komt. Maar aan de andere kant: als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo’n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen."

Uiteindelijk overleed Carlo op 27-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. En dat doet nog elke dag pijn, vertelt zijn vader. "Het gemis blijft. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Het verdriet is intens. Het is niet niets als je je zoon verliest op 27-jarige leeftijd."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Carlo's vader heeft een duidelijk doel met zijn verhaal: alle getuigen en alle filmpjes vinden die er rond de fatale mishandeling zijn. Want niet alle getuigen hebben zich gemeld, zegt een politiewoordvoerder.

Zo is de politie nog op zoek naar twee meisjes die bij Carlo hurkten na de mishandeling en naar twee jongens die een video maakten. De politie toonde ook beelden van getuigen waarnaar de politie op zoek is.

De vader van Carlo hoopt dat zij en anderen zich melden. "Pak je verantwoordelijkheid. Ook al ben je nog zo jong. Je zou toch ook niet willen dat het iemand aangedaan wordt die jij kent? Van wie jij houdt? Je broer, zus, vader, moeder. Denk daar dan aan. Het is geen snitchen. We hebben het hier niet over een winkeldiefstal, we hebben het over iets superernstigs. Stap over die angst heen en help ons om de daders gestraft te krijgen."

Bekijk ook: Onderzoek OM naar fatale mishandeling Mallorca

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de fatale mishandeling van de Nederlandse Carlo (27) op Mallorca. Een groep Nederlanders wordt door de Spaanse justitie verdacht hierbij betrokken te zijn. Van de mishandeling zijn ook beelden opgedoken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore