Ga naar de inhoud
Zelf niet gevaccineerd

TikTokker waarschuwde vlak voor haar dood: 'Wacht niet, laat je prikken'

Megan Blankenbiller in haar laatste TikTokvideo. Beeld © TikTok

Vlak voordat ze stierf, nam de Amerikaanse Megan Blankenbiller nog een laatste TikTok-video op. Daarin drukt ze haar volgers op het hart om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Zelf was ze nog niet ingeënt.

''Ook al ben je maar 70 procent zeker dat je het vaccin wil, doe het. Wacht niet langer. Laat je prikken. Dan beland je hopelijk niet in het ziekenhuis, zoals ik'', zegt Megan in de video die inmiddels ruim 850.000 keer is bekeken.

De Amerikaanse moet tijdens het filmen regelmatig pauzeren om op adem te komen. ''Ik ben geen anti-vaxxer. Ik probeerde mijn eigen onderzoek te doen. Ik was bang en ik wilde het liever samen met mijn familie doen. Maar zoals jullie vast weten, is het soms lastig om het ergens eens over te worden als iedereen een andere mening heeft.''

Het filmpje kwam iets meer dan een week voordat Megan overleed online. Haar zus, Cristina Blankenbiller, bevestigde haar dood via een post op Facebook. ''We zullen altijd van haar houden. Er zal geen dag voorbijgaan dat ze niet in mijn gedachten en hart zal zijn'', schrijft ze.

Prikafspraak gemaakt

Volgens Cristina had haar familie, inclusief Megan, in Augustus een afspraak staan om een prik te halen. Maar die moest worden afgezegd omdat ze besmet raakten met corona. Megan zou de ergste symptomen hebben gehad.

''Megan was een gelukkig en oprecht mens. Ze wilde altijd een lach op iedereens gezicht brengen. Ze maakte anderen zelfverzekerder en motiveerde mensen om lief te zijn tegen elkaar'', zegt Cristina.

Hoe
Lees ook:
Hoe overtuig je anti-vaxxers?
Bron: RTL Nieuws